Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sprogproblemer hos 7-årig

Spørgsmål:

Min datter på 7 år snakker ofte “babysprog” med veninderne i skolen. Og det er da en sjov leg - men hun er begyndt at have problemer med at udtale s-lyde rigtigt, de lyder som om hun er et lille barn som ikke kan tale rent endnu. Når vi prøver at få hende til at udtale ordene rigtigt, er det ikke altid hun kan. Det er både s i starten og midten af ord. Kan vi lave øvelser med hende selv, skal vi inddrage skolen, eller hvad skal vi gøre?

Svar:

Når jeg læser spørgsmålet, får jeg selv en del spørgsmål, som jeg har brug for at få uddybet inden jeg kan komme med et kvalificeret svar.

F.eks. Har din datter tidligere kunnet udtale S korrekt? Er det en slags læsp hun er begyndt med? Eller dropper hun s’et helt? Har hun tabt sine fortænder fornyelig? Måske er det nemmest, hvis du ringer til mig, så vi kan snakke sammen og finde frem til hvordan din datter bedst kan hjælpes.

Mit telefonnummer er: 25 33 41 72

Med Venlig Hilsen
Ruth Laugesen
Talehørekonsulent
PPR,
Norddjurs Kommune

Indsendt:
21-12-2019 20:56